Programmering NPO Radio 2 en 5 flink op de schop

Door ANP, dinsdag 14 juli 2020 19:55, bron: ANP

De programmering van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 gaat vanaf oktober flink op de schop, meldt de NPO. Eerder dinsdag werd al bekend dat dj Giel Beelen van Radio Veronica overstapt naar NPO Radio 2. Hij maakt vanaf maandag 5 oktober een dagelijkse vroege ochtendshow tussen 04.00 en 06.00 uur.

Jeroen van Inkel verhuist met zijn doordeweekse ochtendshow op Radio 5 naar het weekend op Radio 2. Hij neemt zijn programma Rinkeldekinkel mee en gaat dat elke zaterdag- en zondagochtend maken.

De luisteraars van NPO Radio 5 horen vanaf oktober een nieuw dagelijks ochtendprogramma van Bert Haandrikman. Het volgens de NPO langstlopende radioprogramma ter wereld, Arbeidsvitaminen, dat volgend jaar 75 jaar bestaat, krijgt er een uurtje bij en volgt na de ochtendshow.

Opvolgers

Daniël Dekker volgt de omgekeerde weg van Jeroen van Inkel en verhuist van Radio 2 naar 5 en gaat daar elke werkdag een nieuw lunchprogramma presenteren. Begin volgend jaar verlaat ook oudgediende Felix Meurders (73) Radio 2 om het dj-team van Radio 5 te versterken. Hij presenteert elke zaterdagochtend om 10.00 een twee uur durend nieuw muziekprogramma. Wie Dekker en Meurders opvolgen bij hun huidige NPO Radio 2-programma’s Muziekcafé en Spijkers met Koppen wordt later bekendgemaakt.

"We willen onze luisteraars blijven verrassen. NPO Radio 2 en NPO Radio 5 doen het geweldig en juist dan is het goed om te blijven prikkelen en te verfrissen", zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren