logo songteksten.net

Kanye West dit jaar geen presidentskandidaat VS

Amper twee weken nadat Kanye West bekendmaakte mee te willen doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen, komt hij alweer terug op dat plan. Hij zal het dit jaar niet opnemen tegen president Donald Trump en zijn belangrijkste uitdager Joe Biden, zo is te lezen in verschillende Amerikaanse media.

West kreeg begin juli steun van onder andere zijn echtgenote Kim Kardashian West en Tesla-oprichter Elon Musk, maar de meeste reacties waren negatief. Uit opiniepeilingen bleek ook dat West maar op enkele procenten van de stemmen zou kunnen rekenen en dus kansloos zou zijn voor het presidentschap.

Het was niet de eerste keer dat de rapper verkondigde naar het presidentschap te streven. Vijf jaar geleden, tijdens zijn speech bij de Video Music Awards, zei West al dat hij streefde naar het presidentschap in 2020. "Zoals jullie hadden kunnen raden, ik heb besloten om president te willen worden in 2020", zei hij destijds.

Witte Huis

De afgelopen jaren was West regelmatig te vinden bij president Trump op het Witte Huis, maar inmiddels lijkt de verstandhouding tussen beiden te zijn bekoeld.

West zei dinsdag niet of hij ook in de toekomst geen gooi meer zou doen naar het presidentschap. Wat dat betreft kan hij alsnog in de voetsporen treden van Trump, die vanaf de jaren 90 meerdere malen liet weten zich te willen kandideren als president maar dat vier jaar geleden pas echt deed, en met succes.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren