logo songteksten.net

Gerard Joling somber over lege concertagenda

De coronacrisis zorgde voor een lege agenda bij Gerard Joling maar daardoor heeft hij wel alle tijd gehad om zijn aanstaande nieuwe album te perfectioneren. De plaat ligt zo'n anderhalve maand voor lancering zo goed als klaar op de plank.

"De laatste liedjes worden nog gemixt en dan moeten we nog een volgorde bepalen", zegt Gerard tegen BuzzE. Volgens de zanger komen er 19 of 20 liedjes op de plaat die "stuk voor stuk prachtig" zijn. "Drie covers en zeventien nieuwe tracks, allemaal geschreven door jonge singer-songwriters, en zowel Nederlands- als Engelstalig. Dat heb ik nog nooit op een album gedaan maar ik ben er heel erg blij mee. Ik kan van voor naar achter laten horen wat ik allemaal kan."

De plaat moet eind augustus, begin september uitkomen. De eerste single, We Gaan Raket Nu, met rapper Poke is al uit. "Die plaat gaat nu ook als een raket. Dus ik ben hartstikke blij", aldus Geer.

Vlees

Voor de zanger is het te hopen dat straks ook zijn optredens weer wat aantrekken, nu de coronamaatregelen zijn versoepeld. "Mijn zomer stond helemaal vol gepland met zowel eigen optredens als met festivals. Gelukkig is heel veel verplaatst naar volgend jaar maar ik denk dat ik nog tot oktober heel weinig kan doen."

Klagen wil Gerard echter absoluut niet. Hij vindt het veel vervelender voor alle mensen achter de schermen die ook niets kunnen doen. "Ik heb nog wat vlees op de botten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren