Racisme-optreden Akwasi in Eye heel snel uitverkocht

Door ANP, woensdag 15 juli 2020 12:53, bron: ANP

Het optreden over racisme dat rapper Akwasi donderdagavond eenmalig in Eye in Amsterdam geeft, is tot de laatste stoel uitverkocht. De artiest doet zijn word-performance op de openingsavond van het bekroonde virtual reality-werk Traveling While Black, dat gaat over racistisch politiegeweld.

Akwasi verwees in een van de toespraken die hij hield tijdens de Black Lives Matter-demonstraties naar Tamir Rice, een van de zwarte slachtoffers van politiegeweld. Het virtual-realitywerk Traveling While Black dat van 16 juli tot 6 augustus in Eye te zien is, bevat onder meer een aangrijpend interview met Samaria Rice. Haar 12-jarige zoon Tamir werd in 2014 in Cleveland doodgeschoten omdat hij een speelgoedpistool vast had.

Traveling While Black van Oscarwinnaar Roger Ross Williams is onderdeel van het Eye-filmprogramma Black Light waarbij baanbrekende films uit de zwarte filmcultuur worden vertoond en voorzien van een uitgebreid randprogramma met muziek, performances en flitslezingen.

De rapper zou de voorstelling in eerste instantie eind maart houden, maar dit optreden moest toen vanwege de coronacrisis worden uitgesteld. De kaartverkoop voor de avond in Eye is dinsdagavond van start gegaan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren