logo songteksten.net

VPRO trekt stekker weer uit Radio Bergeijk

De VPRO stopt met het uitzenden van Radio Bergeijk. Dat meldt acteur en regisseur Pieter Bouwman woensdag op zijn Facebookpagina. De laatste aflevering van de reeks is eind oktober te horen.

"Want alles moet Jong en Vernieuwd worden immers", stelt Bouwman, die het programma maakt met acteur George van Houts. "Na meer dan 700 afleveringen van een zeer oorspronkelijk, uniek en relatief goedkoop programma van uitzonderlijke kwaliteit, puur gemaakt via improvisatie door ons, gastacteurs (jong en iets minder jong) en de fabuleuze geluidsdecors van Mat Wijn. Satire zonder letterlijke actualiteit of imitaties. En met een ferme fanschare! Laat het de omroep gerust weten als u er anders over denkt dan de beleidsmakers aldaar!"

Bouwman en Van Houts maakten tussen 2001 en 2007 meer dan zeshonderd afleveringen van het programma. De gesprekken in het fictieve radiostation waren vrijwel geheel geïmproviseerd op basis van kleine berichten in lokale media. Radio Bergeijk kwam voort uit Mannen van de Radio, een soortgelijke improvisatieshow die Bouwman eerder maakte met Hans Teeuwen.

De reeks keerde begin 2019 terug als podcast en werd prima beluisterd. In de nieuwe reeks zijn gastoptredens van onder anderen Rundfunk, Henry van Loon en Marjan Luif. Bouwman is vanaf vrijdag ook te zien in de nieuwe Videoland-serie Barrie Barista en het Einde der Tijden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren