Johnny Depp toont foto's vernielde keuken in rechtbank

Door ANP, woensdag 15 juli 2020 17:17, bron: ANP

Johnny Depp heeft woensdag tijdens een rechtszaak in Londen foto's getoond van een vernielde keuken in een huis in Australië waar hij en zijn ex-echtgenote Amber Heard woonden. Volgens Depp is de ravage op de foto's het gevolg van een geweldsuitbarsting van Heard. Ze zou een wodkafles naar Depp hebben gegooid, waarbij Depp het topje van een vinger verloor.

Dat topje werd later door de beheerder van de woning gevonden, zo verklaarde hij. Op de foto's van de keuken, die in de Britse pers worden getoond, zijn naast de vernielingen ook bloedspetters te zien. Heard verklaarde eerder dat de verwonding van Depp kwam doordat hij in een woede-uitbarsting zijn telefoon had stukgeslagen.

Uitgesteld

Het verhoor van Winona Ryder, ex-verloofde van Depp, is verplaatst naar donderdag. Aanvankelijk zou ze woensdag getuigen via een videoverbinding vanuit de Verenigde Staten. Maar omdat de verhoren woensdag zijn uitgelopen is de ondervraging van Ryder een dag opgeschoven.

De 48-jarige actrice heeft de afgelopen tijd in de media louter lovende woorden over haar ex gesproken. Verwacht wordt dan ook dat ze donderdag in het voordeel van Depp zal verklaren. De afgelopen dagen legden meerdere betrokkenen ook al een verklaring in het voordeel van Depp af. Hij heeft die nodig om de rechtbank ervan te overtuigen dat hij niet gewelddadig is.

'Vrouwenmishandelaar'

Depp heeft in het Verenigd Koninkrijk een zaak aangespannen tegen de tabloidkrant The Sun. Hij heeft de krant aangeklaagd wegens laster omdat hij door The Sun werd beschreven als een "vrouwenmishandelaar". De acteur vindt dat de krant deze claim niet hard kan maken en eist een forse schadevergoeding.

Vanessa Paradis, de andere ex-echtgenote van Depp, zal volgens de planning donderdag ook getuigen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren