Nick Cannon eist excuses van mediabedrijf na ontslag

Door ANP, woensdag 15 juli 2020 20:53, bron: ANP

Rapper en presentator Nick Cannon eist excuses van mediabedrijf ViacomCBS nadat hij door het bedrijf is ontslagen. Cannon was ontslagen naar aanleiding van uitspraken die hij deed in zijn podcast, Cannon's Class. In een lange verklaring op Facebook stelt Cannon dat het mediabedrijf nu "aan de verkeerde kant van de geschiedenis" staat.

In de betreffende uitzending, die op 30 juni verscheen, besprak Cannon onder meer antisemitische complottheorieën en deed hij de uitspraak dat "zwarte mensen de echte Hebreeën zijn". In dezelfde uitzending suggereerde hij ook dat witte mensen "minder" zouden zijn dan zwarte mensen. ViacomCBS verbrak vervolgens de banden met de presentator, omdat excuses lange tijd uitbleven. Cannon reageerde maandag pas op de ophef.

In een verklaring die hij woensdag deelde verontschuldigt Cannon zich nogmaals voor de uitspraken, maar eist tegelijkertijd excuses van ViacomCBS. "Als ik haatspraak heb verspreid, dan verontschuldig ik mij met heel mijn hart. Maar nu ben ik degene die eisen stelt." Naast excuses eist Cannon ook de volledige rechten van het programma Wild 'N Out, een programma dat hij heeft bedacht en dat hij zelf presenteerde.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten