logo songteksten.net

Sjors van der Panne toert in 2021 met Robert Long-voorstelling

De voorstelling De dag dat ik Robert Long ontmoette keert in het najaar van 2021 terug naar de Nederlandse theaters. De hommage aan de overleden zanger gaat vanaf augustus weer door het land toeren. Sjors van der Panne is aan het ensemble toegevoegd, meldt productiehuis Mooi weer woensdag.

De cast bestaat verder uit Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Wil van der Meer. Alle vier vertellen zij in de voorstelling over hun ontmoeting met Robert Long en de manier waarop de zanger een blijvende indruk op ze heeft gemaakt. Ook brengen zij alle hoogtepunten uit het werk van Long ten gehore, begeleid door een combo.

Robert Long (1943-2006) was zanger, schrijver, cabaretier en presentator. Hij schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen kapitalisme, de kerk en hypocrisie.

Hij maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Hij stierf eind 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren