Virtual reality-werk over racisme langer in Eye te zien

Door ANP, woensdag 22 juli 2020 11:30, bron: ANP

Het bekroonde virtual reality-werk Travelling While Black is wegens groot succes langer te zien in Eye in Amsterdam dan gepland. Alle tijdslots waren de afgelopen weken in no-time uitverkocht. Daarom blijft het kunstwerk nog een week langer in Eye te zien: van 6 tot en met 13 augustus kunnen nog tientallen extra mensen de VR gaan ervaren.

De kaartverkoop is woensdagochtend van start gegaan. De installatie over racisme won eerder een grote prijs op het filmfestival van Venetiƫ.

Kijkers krijgen een VR-bril op en wanen zich in een Amerikaanse diner waar zwarte personages verhalen over racisme en politiegeweld in de VS delen. Een van de verhalen wordt verteld door Samaria Rice. Haar 12-jarige zoon Tamir werd in 2014 in Cleveland doodgeschoten omdat hij een speelgoedpistool vast had.

Rapper Akwasi verwees in een van de toespraken die hij hield tijdens de Black Lives Matter-demonstraties naar Tamir Rice. Traveling While Black van Oscarwinnaar Roger Ross Williams is onderdeel van het Eye-filmprogramma Black Light waarbij baanbrekende films uit de zwarte filmcultuur worden vertoond en voorzien van een uitgebreid randprogramma met muziek, performances en flitslezingen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren