logo songteksten.net

Ook Vlamingen in nieuwe reeks Big Brother

De terugkeer van Big Brother in Nederland wordt grensoverschrijdend. Ook Vlamingen kunnen aan de nieuwe reeks deelnemen dankzij een samenwerking tussen RTL en SBS Belgiƫ. Dat heeft RTL donderdag bekendgemaakt.

Vorige maand bevestigde de zender al dat het realityprogramma een comeback zou maken. De laatste Nederlandse editie, Big Brother 6, stamt uit 2006 en werd uitgezonden door het toenmalige Talpa. De formule bleef in de tussentijd echter wereldwijd in gebruik. Het format lijkt de laatste jaren zelfs weer in populariteit te winnen met dank aan revivals in verschillende andere Europese landen.

Volgens RTL-televisiedirecteur Peter van der Vorst is Big Brother "in de huidige tijdsgeest relevanter dan ooit" en nog steeds een interessant experiment. "We kunnen inmiddels niet meer zonder onze mobieltjes en staan voortdurend in contact met de buitenwereld. Door social media is er nauwelijks meer een moment op de dag dat we elkaar niet bekijken en beoordelen. We presenteren een versie van onszelf die zo optimaal mogelijk is. Wat gebeurt er als je dat allemaal weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen?"

In de nieuwe reeks worden opnieuw mensen 100 dagen lang opgesloten in een huis met wildvreemden terwijl ze 24 uur per dag worden gevolgd door camera's. Mensen die mee willen doen kunnen zich vanaf nu aanmelden via bigbrother2021.com.

Wanneer Big Brother precies terugkomt op tv maken RTL en SBS Belgiƫ op een later moment bekend. Dat geldt ook voor de presentatie en de locatie van het nieuwe Big Brother-huis.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren