logo songteksten.net

Leraar toneelschool wees Barbara Sloesen de deur

Na haar aanmelding bij de Toneelacademie in Maastricht, probeerde een leraar van die opleiding Barbara Sloesen ervan te weerhouden er te komen studeren. "Hij zei: 'Meisje, je hebt vwo gedaan, ga toch medicijnen studeren, dan heeft de wereld misschien nog wat aan je", vertelt de actrice vrijdag in het Algemeen Dagblad.

De nu 32-jarige legde dat advies naast zich neer en meldde zich toch voor haar eerste les in Maastricht, waar ze opnieuw de niet al te positief aangelegde leraar tegen het lijf liep. "Hij liet mij en mijn klasgenoten alle nooduitgangen in het gebouw zien. Jullie kunnen nu nog weg, want de kans dat je na deze opleiding in dit vak iets gaat betekenen is heel klein."

Barbara, die binnenkort te zien is in de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, ging evengoed gewoon door met de Toneelacademie. Haar eerste klus na de opleiding was echter geen theaterproductie, maar een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. En daar heeft ze nooit spijt van gehad. "Toen ik afstudeerde sloegen de bezuinigingen in de theaterwereld hard toe. De kans dat ik bij een gezelschap aan de slag kon gaan, was gering. Dus toen ik werd gevraagd om voor deze serie te auditeren, heb ik dat gedaan. Het leverde mij een schat aan werkervaring op, waar ik veel aan heb gehad."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren