logo songteksten.net

Maroon 5 pleit voor einde 'marihuanaoorlog' in nieuwe video

Maroon 5 heeft een duidelijke boodschap in zijn nieuwe videoclip Nobody's Love: stop met het oorlog voeren over marihuana. Niet alleen rookt zanger Adam Levine jointjes, de clip eindigt met een citaat van een organisatie die zich inzet voor de legalisatie van de softdrug en de band maakt bekend aan die instelling te doneren.

De tekst van het nummer heeft niets te maken met drugsgebruik, maar aan het einde van de video wordt duidelijk dat Maroon 5 een statement maakt. Zo rolt Adam jointjes en rookt hij ze voor het citaat van de American Civil Liberties Union (ACLU) in beeld verschijnt. "De agressieve handhaving van de wetten op het bezit van marihuana zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen in het strafrechtelijk systeem verstrikt raken en verspilt miljarden dollars van belastingbetalers."

Maroon 5 speelt Nobody's Love volgende maand voor het eerst live in The Late Show with Stephen Colbert. Of bassist Mickey Madden dan ook van de partij is, is onduidelijk. Hij stapte vorige week voor onbepaalde tijd uit de band na beschuldigingen van huiselijk geweld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren