Fans juichen Johnny Depp toe bij aankomst in rechtbank

Door ANP, dinsdag 28 juli 2020 12:48, bron: ANP

Onder grote belangstelling van fans en de Britse pers arriveerde Johnny Depp dinsdagochtend bij de rechtbank in Londen, waar de laatste dag van de behandeling van de zaak tussen de acteur en tabloid The Sun op het programma staat.

Johnny kwam pas enkele minuten voordat de zitting begon aan. Op de stoep kon hij op veel steun van de fans rekenen die hem toejuichten en met cadeaus en bloemen strooiden. Op video's is te horen dat ze onder meer "We love you" en "Justice for Johnny" scanderen terwijl de acteur door zijn beveiligers naar de ingang van de rechtbank wordt begeleid. Volgens Britse media leek Johnny in een goed humeur.

De rechtszaak draait om een artikel die The Sun in 2018 publiceerde. Johnny wordt daarin een "vrouwenmishandelaar" genoemd. Hij eist een rectificatie en een fikse schadevergoeding.

In de afgelopen weken kwam tijdens de behandeling van de zaak allerlei details uit het stukgelopen huwelijk tussen Johnny en zijn ex-vrouw Amber Heard aan het licht. Daarbij kwam veelvuldig het drugs- en alcoholgebruik van Johnny ter sprake. Amber beschuldigt haar ex ervan haar vaak te hebben mishandeld terwijl hij onder invloed was. Johnny beweert op zijn beurt juist dat de actrice, met wie hij van 2015 tot en met 2017 getrouwd was, losse handjes had.

Dinsdag is het laatste woord aan de advocaat van Johnny. Wanneer de rechter uitspraak doet, is nog niet bekend.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren