Drooglegging VS was inspiratiebron voor pop-upclub Guus Meeuwis

Door ANP, woensdag 29 juli 2020 12:54, bron: ANP

Guus Meeuwis geeft de komende maanden meer dan 35 shows in zijn pop-upclub Club Zoveel in het Tilburgse 013. Een idee dat hij afkeek van Amerikaanse muzikanten in de jaren 20.

"Het idee ontstond in april, aan het begin van de coronacrisis", vertelt Guus Meeuwis in de aanloop naar zijn concertreeks, die zaterdag van start gaat, tegen BuzzE. "Eigenlijk is het een beetje geïnspireerd op dat wat er ontstond in de crisis tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten. Toen ontstonden er ook allemaal clubs waar muziek werd gemaakt. En dat bleek een ontzettend broeinest te zijn van creatieve ideeën."

Met dat in zijn achterhoofd kwam hij met het idee voor zijn eigen pop-upclub. "Ik dacht: we moeten naar een plek toe waar mensen samenkomen en we muziek kunnen laten horen. De band en crew waren enthousiast en toen ben ik 013 gaan bellen. En die zeiden ook meteen ja." Tijdens de concerten zal Guus onder meer zijn nieuwe album Deel Zoveel ten gehore brengen, dat vrijdag uitkomt.

Per avond zitten 400 mensen in de grote zaal van het poppodium, dat ingedeeld is in setjes van twee stoelen en een tafeltje. "Bij de eerste telefoontjes mocht er nog niks. Op een gegeven moment mochten er 100 mensen in een zaal en zaterdag zitten we met 400 man. Normaal is dat bijna 3500, maar dit is toch nog wel een lekker aantal. Ik denk dat de interactie met het publiek heel bijzonder wordt."

Fans konden zich inschrijven om een van de shows bij te wonen en deden dat massaal. Meer dan 15.000 mensen hebben inmiddels een kaartje gekocht.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren