logo songteksten.net

Alicia Keys maakt documentaire over zwarte artiesten

Alicia Keys gaat een documentaire maken over Afro-Amerikaanse artiesten. In American Masters: How it feels to be free vertellen zes beroemde zwarte vrouwen over hun werk in de entertainmentwereld waarin racisme en stereotypering aan de orde van de dag waren, meldt Deadline.

Het programma draait om de verhalen van Lena Horne, Abbey Lincoln, Nina Simone, Diahann Carroll, Cicely Tyson en Pam Grier die generaties zwarte vrouwelijke supersterren hebben geïnspireerd om op te staan tegen racisme. Behalve interviews met hen komen ook familieleden en door hen beïnvloede artiesten als Keys, Halle Berry, Lena Waithe en Samuel L. Jackson aan het woord.

Alicia Keys is als producent bij de film betrokken. "Ik ben er trots op deel uit te maken van zo'n betekenisvol, belangrijk project. Kunst is het krachtigste medium ter wereld en ik blijf me laten inspireren door en leren van deze krachtige, dappere en stereotype vrouwen die hun succes als artiesten hebben benut om zich uit te spreken tegen racisme, seksisme, uitsluiting en intimidatie. Ik bewonder hun moed door hun verhalen te vertellen en het werk dat ze zijn begonnen voort te zetten."

De documentaire wordt volgend jaar uitgezonden door PBS, de publieke omroep van de Verenigde Staten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren