Stevie Nicks waarschuwt muzikanten in spé: leg vast geld opzij

Door ANP, vrijdag 31 juli 2020 23:00, bron: ANP

Volgens Stevie Nicks kan iedereen die een muziekcarrière ambieert maar beter vast wat geld opzij zetten om later te gebruiken voor het afkicken van drank en drugs. Dat zegt de zangeres tegen The Mirror.

De 72-jarige Stevie heeft tijdens haar carrière zelf ook aardig veel ervaringen met het spul gehad. Volgens haar is het voor muzikanten onmogelijk om niet in een neerwaartse spiraal te komen. "Ik denk ook niet dat je een drugsverslaafde kan vertellen wat hij moet doen. Ik denk dat een drugsverslaafde een keer wakker moet worden en moet zeggen 'ik ben een drugsverslaafde en ik ga dood en ik ga het niet meer doen' of 'breng me naar het ziekenhuis.'"

Volgens Stevie waren het niet alleen de artiesten zelf, maar ook huisvrouwen, advocaten en iedereen in de muziekindustrie die zich in haar tijd vergrepen aan drugs. "Ik zou het nu niemand meer aanraden om ermee te beginnen. Als mensen het toch willen doen, dan zeg ik altijd dat ze vast een spaarrekening moeten openen en moeten gaan sparen voor de afkickkliniek, want het kan zo 30.000 dollar kosten om er vanaf te komen, dus begin er gewoon niet aan."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren