logo songteksten.net

Rob Bolland weer vrij

(Novum) - Rob Bolland is weer op vrije voeten. De componist werd donderdag opgepakt, nadat hij stennis zou hebben geschopt bij het kantoor van Buma/Stemra in Hoofddorp. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen Bolland, zegt een politiewoordvoerder.

Bolland toog donderdag naar het kantoor voor een gesprek, hoewel hij geen afspraak had. Een medewerker van Buma/Stemra schakelde de politie in, omdat Bolland het pand niet wilde verlaten.

De politie probeerde in eerste instantie te bemiddelen. Toen dat geen zin bleek te hebben, werd Bolland voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij verzette zich volgens de politie bij zijn aanhouding.

Bolland ontkent verzet te hebben geboden. "Mijn telefoon werd uit mijn handen gerukt en mijn handen werden achter m'n rug geforceerd", vertelt hij aan Shownieuws. "Ik heb geen weerstand geboden, ik wist niet wat me overkwam."

Bolland wilde waarschijnlijk verhaal halen bij Buma/Stemra. De componist heeft een conflict met Willem van Kooten en liet onlangs beslag leggen op 1,2 miljoen euro die Buma/Stemra moet uitbetalen aan de muziekuitgeverij van Van Kooten. Vorig jaar kwam Bolland er achter dat Van Kooten zijn liedjes zonder overleg had doorverkocht aan het buitenland, waardoor hij naar eigen zeggen zo'n 2,5 miljoen euro misliep.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren