Nederlands Film Festival brengt festivalpremières het land in

Door ANP, maandag 3 augustus 2020 16:50, bron: ANP

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft dit jaar acht films gekozen die, tegelijkertijd met de festivalpremière in Utrecht, door het hele land te zien zijn. Dat heeft het NFF maandag bekendgemaakt.

Het gaat om documentaire De Dick Maas methode, dramaserie I.M., de speelfilms Buiten is het feest, Kom hier dat ik u kus, Marionette, De Vogelwachter en La última primavera en openingsfilm Buladó. De kaartverkoop start eind augustus bij de deelnemende bioscopen en filmtheaters.

"Al 40 jaar brengt het Nederlands Film Festival eind september de nieuwste verhalen en het talent van eigen bodem over het voetlicht. Ook nu het niet mogelijk is om een festival te organiseren waar publiek en makers fysiek op één plek in groten getale samenkomen willen wij iedereen betrekken. Juist in deze tijd is het belangrijker dan ooit dat makers verhalen blijven vertellen. Deze spelen een belangrijke rol in het creëren van een gedeelde werkelijkheid en geven zo de samenleving betekenis en vorm", aldus algemeen directeur/bestuurder a.i. Doreen Boonekamp.

De veertigste editie van het NFF begint op 25 september. Vanwege de coronacrisis vindt een deel van het programma online plaats.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren