KRO-NCRV komt met documentaireserie over Johan van Laarhoven

Door ANP, woensdag 5 augustus 2020 10:23, bron: ANP

KRO-NCRV zendt vanaf 30 september de zesdelige documentaireserie Cannabis uit, dat maakte de omroep woensdag bekend. De docu gaat onder meer over Johan van Laarhoven, de Nederlandse coffeeshopondernemer die in 2014 in Thailand tot 103 jaar celstraf werd veroordeeld voor witwassen van drugsgeld.

De Nederlandse overheid weigert echter om Van Laarhoven te helpen en doet het af als een Thaise zaak. Familie, vrienden en advocaten beginnen dan een wanhopig gevecht om hem en zijn vrouw uit Thailand te halen. Het verhaal van de coffeeshopondernemer is in de docu onderdeel van de geschiedenis van het Nederlandse softdrugsbeleid.

Op basis van archiefmateriaal en interviews wordt de totstandkoming en de verwording van het gedoogbeleid zoals we dat nu kennen gereconstrueerd. Zo komen de hippies in Kralingen, de Amerikaanse 'War on Drugs', de aanpassing van de Opiumwet en de IRT-affaire allemaal aan bod.

De documentaire is geregisseerd door Arjen Sinninghe Damsté en wordt samen met KRO-NCRV geproduceerd door Topkapi Nonfiction, het bedrijf van producent Robert Oey.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren