'Concertbezoekers voelen zich veilig'

Door ANP, woensdag 5 augustus 2020 13:10, bron: ANP

Verreweg de meeste concertbezoekers voelen zich ondanks het coronavirus veilig in de muziekzalen waar de 1,5 meter afstand zo veel mogelijk gegarandeerd is. Dat zeggen Het Concertgebouw in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht na eigen onderzoek.

Ze deden navraag bij 2000 bezoekers van de eerste concerten na de heropening na de lockdown: 96 procent van deze muziekliefhebbers meldde zich veilig en ook ontspannen te voelen.

Slechts 1 procent stelde dat andere bezoekers wel meer afstand hadden kunnen houden en 3 procent reageerde "neutraal". De ingevoerde maatregelen, de instructies vooraf en ter plaatse, de publieksbegeleiding en de looproutes werden verder als duidelijk ervaren.

Vipgevoel

De 1,5 meter afstand gaf bezoekers zelfs een soort vipgevoel. "De opstelling in Het Concertgebouw, met lege rijen tussen de stoelen en tafeltjes, wordt door het publiek ervaren als 'huiselijk’, 'exclusief’, 'een echt vipgevoel’ en 'een avond om nooit te vergeten’", vertelt een woordvoerder.

"De bezoekers vertellen me dat dit onvergetelijke concerten zijn; heel intiem met een klein publiek en tafeltjes in de Grote Zaal, een soort privéconcerten eigenlijk", zegt Concertgebouw-directeur Simon Reinink.

TivoliVredenburg bedacht speciaal iets nieuws: Walk The Line. Het publiek wordt in kleine groepen langs vier verschillende zalen en vier verschillende artiesten geleid. En ook daarop kwamen positieve reacties.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren