Plácido Domingo: ik heb nooit iemand misbruikt

Door ANP, donderdag 6 augustus 2020 13:17, bron: ANP

Operazanger Plácido Domingo, die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksuele intimidatie, ontkent alle aantijgingen tegen zijn persoon. Dat doet hij donderdag in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

"Ik ben veranderd. Ik ben niet langer bang. Toen ik erachter kwam dat ik het coronavirus had, beloofde ik mezelf dat - als ik het er levend van af zou brengen - ik mijn naam zou zuiveren", aldus de 79-jarige tenor. "Ik heb nooit iemand misbruikt. Ik blijf dat herhalen zolang ik leef."

Domingo werd in maart opgenomen in het ziekenhuis in Acapulco (Mexico). Inmiddels gaat het weer beter met hem, maar het blijft de Spanjaard steken dat hij zijn oude leven niet meer terugkrijgt. "De beschuldigingen deden mij meer pijn dan het virus", zegt hij. "Alles wat ik nu nog kan doen is beseffen dat ik niet meer in bepaalde delen van de wereld kan zingen, zoals de Verenigde Staten of mijn thuisland Spanje."

De operazanger was in oktober genoodzaakt op te stappen bij de Los Angeles Opera na de aantijgingen over seksuele intimidatie. In februari van dit jaar annuleerde de Spaanse regering twee van zijn concerten in Madrid om dezelfde reden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren