Oprah eist met billboards gerechtigheid voor Breonna Taylor

Door ANP, vrijdag 7 augustus 2020 12:13, bron: ANP

Nadat ze eerder al de cover van haar eigen magazine voor het septembernummer had afgestaan aan Breonna Taylor, roept Oprah Winfrey nu ook met reclameteksten op billboards op tot gerechtigheid voor de doodgeschoten Amerikaanse.

Volgens Variety vraagt de talkshowkoningin via tientallen billboards in en rond Louisville in de staat Kentucky aandacht voor de zaak over de 26-jarige Breonna die in maart werd doodgeschoten door de politie tijdens een huiszoeking. "Eis dat de politie die betrokken is bij de moord op Breonna Taylor opgepakt en aangeklaagd wordt", staat er in grote letters naast een beeltenis van de vrouw. Daaronder staat een link naar een website van een organisatie die zich inzet tegen systematische en racistische onrechtvaardigheid.

De reclame is tevens bedoeld voor haar eigen Oprah Magazine, maar de roep om gerechtigheid is voor een goed doel en is bovendien al lange tijd onbeantwoord. Sinds Breonna werd doodgeschoten zijn de agenten die verantwoordelijk waren nog niet opgepakt en berecht.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren