Arrestaties voor intimideren getuigen in misbruikzaak R. Kelly

Door ANP, woensdag 12 augustus 2020 22:14, bron: ANP

De Amerikaanse autoriteiten hebben drie mannen uit de omgeving van zanger R. Kelly opgepakt. De verdachten zouden hebben geprobeerd om vrouwen de mond te snoeren die de zanger beschuldigen van seksueel misbruik.

De zanger, die voluit Robert Sylvester Kelly heet, wordt in meerdere Amerikaanse staten vervolgd. De autoriteiten beschuldigen hem onder meer van het seksueel misbruik van minderjarigen. Kelly, onder meer bekend van hits als I Believe I Can Fly, ontkent alle beschuldigingen.

De mannen die nu zijn opgepakt, zouden op uiteenlopende manieren hebben geprobeerd de vrouwen te intimideren. Er zou onder meer een auto in brand zijn gestoken bij de woning waar een van de vrouwen verbleef. Ook zou gedreigd zijn om intieme foto's te lekken van een vrouw, maar er zou ook een half miljoen dollar aan smeergeld zijn geboden.

Kelly, die momenteel in voorarrest zit, wordt al tientallen jaren achtervolgd door beschuldigingen over seksuele relaties met minderjarige vrouwen. Aanklagers zeggen dat hij al eerder getuigen heeft gemanipuleerd.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren