Luke Bryan noemt naamswijziging Lady A 'een puinhoop'

Door ANP, donderdag 13 augustus 2020 17:30, bron: ANP

Countryzanger Luke Bryan noemt de nasleep van de naamswijziging van de band Lady Antebellum afgelopen juni "een puinhoop". "Ik denk niet dat ze de gevolgen van 'Lady A' genoemd worden hadden zien aankomen", vertelt de artiest in de talkshow Watch What Happens Live met Andy Cohen.

Het Amerikaanse trio Lady Antebellum veranderde de bandnaam als gevolg van de wereldwijde protesten tegen racisme. Het woord antebellum verwijst naar de periode voor de Amerikaanse burgeroorlog en heeft in Amerika een associatie met het slavernijverleden.

Een bluesartiest met de naam Anita White gebruikt de naam Lady A echter ook al ruim twintig jaar en protesteerde tegen de naamswijziging van de band. Inmiddels zijn de zangeres en het trio verwikkeld in een juridisch conflict.

Volgens Bryan kortte iedereen in de countrywereld Lady Antebellum altijd al af naar Lady A. Zo zou ook hijzelf refereren aan "die Lady A-gasten", als hij bijvoorbeeld aan de telefoon was. De afkorting was een goede optie voor de band, vindt hij. "Maar nu is het gevaarlijk. Wie weet wat ze allemaal moeten zien te regelen, maar God, wat een puinhoop na het verwijderen van 'antebellum'."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren