logo songteksten.net

Oprah Winfrey aan de slag voor special HBO

Oprah Winfrey is gecast voor de HBO-special rond Ta-Nehisi Coates' boek Between The World And Me. Het eenmalige programma is gebaseerd op een theaterstuk rond het boek dat in 2018 werd opgevoerd in het Apollo Theater in New York.

Ook onder meer Angela Bassett, Joe Morton, Phylicia Rashad en Courtney B. Vance krijgen rollen in de special. Die bestaat naast hun werk ook uit documentairebeelden, lezingen van het boek van Coates en animatiegedeeltes. De special moet in het najaar te zien zijn.

Between The World And Me is geschreven als brief van Coates aan zijn tienerzoon. Hij beschrijft erin zijn jeugd in Baltimore, waar er steeds meer geweld tegen de Afro-Amerikaanse bevolking plaatsvond. Coates begon als journalist en heeft naast Between The World And Me nog twee non-fictieboeken geschreven. Zijn eerste roman The Water Dancer kwam afgelopen najaar uit en haalde de nummer 1-positie van de bestsellerslijst van de New York Times. Oprah selecteerde The Water Dancer ook voor haar populaire boekenclub.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren