logo songteksten.net

BN'ers zetten zich in tijdens actiedag Giro555 voor Beiroet

Meerdere BN'ers en andere vrijwilligers zitten vrijdag in Studio 47 in Hilversum, waar een actiecentrum is ingericht voor de inzameling voor hulp aan Libanon na de explosie in hoofdstad Beiroet vorige week. Onder anderen Art Rooijakkers, Johnny de Mol, Giel Beelen en Natasja Froger zetten zich in.

In de haven van Beiroet ontplofte vorige week dinsdag een opslagplaats waar zo'n 2750 ton in beslag genomen ammoniumnitraat lag. Er vielen volgens de gouverneur van Beiroet meer dan tweehonderd doden. Naar schatting zijn 6000 mensen gewond geraakt en honderdduizenden zijn dakloos geworden. Ook worden nog honderden mensen vermist. Alleen al in Beiroet dreigen een half miljoen kinderen ondervoed te raken.

De actiedag is georganiseerd door De Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555, en is via een livestream te volgen. Ook rijdt een Giro555-‘collectebus’ door het land om geld op te halen en actievoerders in beeld te brengen. Er is inmiddels 3,9 miljoen euro opgehaald. De actie begon vorige week vrijdag. Om 07.00 uur vrijdag zal de dan geldende tussenstand worden bekendgemaakt. De actiedag wordt gesteund door de NPO, RTL, Talpa Network en Facebook. Zo staat de NPO in verschillende programma's uitgebreid stil bij de ramp. De extra tv-uitzending Op1 Beiroet, om 19.00 uur op NPO 1, staat geheel in het teken van de actiedag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren