Star Wars geeft Holiday Special een nieuwe kans

Door ANP, vrijdag 14 augustus 2020 03:41, bron: ANP

De Holiday Special van Star Wars uit 1978 was de grootste misser uit de franchise, maar Disney+ heeft nu toch groen licht gegeven voor een nieuwe versie. Deze keer wordt de special gemaakt in samenwerking met Lego.

The Lego Star Wars Holiday Special viert net als de voorganger uit de jaren 70 Life Day, de feestdag van de Wookiees. In de 45 minuten durende special proberen Rey en BB-8 meer uit te vinden over The Force. Hun zoektocht leidt ze langs de geschiedenis van de Skywalker Saga, het verhaal dat in negen films uit de franchise is verteld.

Volgens Variety heeft Star Wars-producent Lucasfilm laten weten dat een aantal acteurs hun stem zullen lenen aan de Legoversies van hun alteregos, maar het bedrijf heeft nog niet laten weten om wie het gaat.

De originele Holiday Special, waaraan castleden Mark Hamill, Harrison Ford en Carrie Fisher meewerkten, werd destijds zo slecht ontvangen dat Lucasfilm ervoor gezorgd heeft dat de 90 minuten durende show nergens meer beschikbaar is. Alleen op YouTube zijn nog enkele bootlegversies te vinden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren