Raymi Sambo maakt serie over powervrouwen

Door ANP, vrijdag 14 augustus 2020 09:06, bron: ANP

Acteur Raymi Sambo gaat een vijfdelige serie maken over de 'powerladies' uit de jaren tachtig die hem steun boden toen hij in Nederland kwam. De muziek van Mai Tai, de Dolly Dots en Centerfold sleepten hem door moeilijke periodes in zijn leven heen. In Freshback blikt hij met de vrouwelijke sterren van toen terug op de 80's en hoe zij deze periode hebben ervaren.

Sambo spreekt in deze serie met Patty Zomer (Dolly Dots), Mildred Douglas (Mai Tai), Laura Fygi (Centerfold), Lilian Day Jackson (Spargo) en Suzanne Klemann (Loïs Lane). De serie gaat 21 augustus van start op nostalgische zender ONS en is naderhand ook online te zien.

De acteur werd in 2019 is bekroond met de Black Achievement-award voor zijn activisme op het gebied van inclusiviteit voor alle Nederlanders en lhbti’s in het bijzonder. Raymi heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor meer donkere acteurs in de Nederlandse filmwereld. De acteur is binnenkort te zien in de nieuwe serie All Stars & Zonen, een vervolg op de hitserie All Stars.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren