Klaas van Kruistum hoopt dat anderen willen helpen voor Beiroet

Door ANP, vrijdag 14 augustus 2020 14:52, bron: ANP

Klaas van Kruistum neemt vrijdagavond tijdens de actiedag van Giro 555 plaats in het belpanel om donaties aan te nemen voor de ramp in Beiroet. Klaas zegt in gesprek met het ANP dat hij blij is dat hij op die manier een verschil kan maken.

"Mensen snappen dat er een groot probleem is", meent de presentator. "Ik ben blij dat wij iets kunnen doen om aan de mensen daar in Libanon iets te geven. Je kan de problemen daar niet 1, 2, 3 oplossen, maar we kunnen in ieder geval wel houvast en hoop bieden."

Het geld dat gedoneerd wordt, komt volgens Klaas terecht bij goede doelen die er zorgvuldig mee omgaan. De presentator weet dat sommige mensen misschien wat cynisch zijn over geld dat naar een ver land wordt gestuurd en waar dan niks van terecht komt, maar dat is in dit geval helemaal niet zo. "Tegen die mensen zou ik zeggen: verdiep je erin."

Gebrek aan alles

Klaas kan na eerdere reizen voor zijn werk wel vaststellen dat Libanon een land is dat "al zoveel shit over zich heen heeft gekregen." Volgens hem is er dan ook acuut hulp nodig. "Als lokale ziekenhuizen niet eens meer iedereen kunnen opnemen vanwege corona en je krijgt dan dit er nog overheen... Ze hebben het al super zwaar. Het is echt een ramp, heel simpel."

De presentator probeert zich zelf voor te stellen hoe het is om daar nu te moeten leven. "Waar begin je dan? Er is een gebrek aan alles. Dan hoop je dat anderen dan willen helpen. Ik vraag mezelf dan af 'hoe zou ik zelf behandeld willen worden?' Ik hoop dat mensen dan toch iets willen doen."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren