logo songteksten.net

Laurence Fishburne niet gevraagd voor nieuwe Matrix-film

Dat Laurence Fishburne niet te zien is in de vierde The Matrix-film, was niet de keuze van de acteur zelf. Tegenover New York Magazine verklaart hij dat hij nooit is gevraagd de rol van Morpheus weer op te pakken.

"Ik heb nooit een uitnodiging gekregen", aldus de 59-jarige. "Maar ik wens hen het beste. Ik hoop dat het geweldig wordt." De acteur is van plan de tijd die hij bespaart door niet in de film te spelen nuttig te besteden. "Misschien schrijf ik hierdoor wel weer een toneelstuk."

Morpheus was in de eerste drie films de mentor van Neo, die werd gespeeld door Keanu Reeves. Fishburne heeft goede herinneringen aan de rol. "Het mooie aan hem is dat er een Darth Vader én een Obi-Wan Kenobi in hem zitten. Het is de rol waar ik waarschijnlijk het meest om herinnerd zal worden, wat mooi is. Maar het is niet het enige waar ik om herinnerd zal worden, wat nog beter is."

Het derde vervolg op de iconische film uit 1999 zou in mei 2021 in de bioscopen te zien zijn, maar de productie heeft vertraging opgelopen door de uitbraak van het coronavirus. Reeves maakte deze week bekend dat de opnames voor de film inmiddels hervat zijn in Berlijn. Ook Carrie-Anne Moss en Jada Pinkett Smith keren in het vierde Matrix-deel terug in hun rollen. Inmiddels is bekend dat ook onder meer Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris en Priyanka Chopra een rol hebben in de nieuwe film, die wordt geregisseerd door Lana Wachowski.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren