logo songteksten.net

Bram Moszkowicz en Rachel Hazes hebben raakvlakken

In het nieuwe programma Hek van de dam ontmoeten Bram Moszkowicz (60) en Rachel Hazes (50) elkaar. Hoewel de twee in eerste instantie niet zoveel overeenkomsten lijken te hebben, blijkt dat toch anders te zijn. Dit meldt De Telegraaf.

Zowel Bram als Rachel voelen zich 'het zwarte schaap van de familie'. Moszkowicz ging naar eigen zeggen 'de laatste zeven jaar door een dal', iets waarin Rachel zich herkent. "Nadat André overleed heb ik tien maanden lang op yoghurt geleefd. En ik heb gedronken. André zou het leuk hebben gevonden. Ik was goed voor een fles bessen per dag. Dat was in 2016. Ik was twaalf kilo afgevallen. Niet dat ik daarvoor dik was. Ik woog nog maar 45 kilo, dát doet stress met je."

Rachel spreekt ook over haar meest zwarte dagen. "Het was me op een gegeven moment allemaal te veel. Ik zag geen licht meer aan het einde van de tunnel. Ik heb rondgelopen met het idee van een zelfmoordpoging. Ik was moegestreden. Ik dacht: ’Ik ga naar mijn moeder.’ Het is een soort kortsluiting in je hoofd. De knop ging om. Ik heb er weken mee rondgelopen."

Moszkowicz is geraakt door haar woorden en vraagt of haar zelfmoordpoging opzettelijk was. "Ja, ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht. Ik heb contant betaald zodat ik niet getraceerd kon worden. Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht ’ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden’."

Bram vertelt in rouw te verkeren sinds zijn vader een hersenbloeding heeft gehad. "Hij is nu 93. Men zegt dat ik steeds meer op hem lijk, maar hij herkent me niet meer." Zijn familie sleept hem door deze moeilijke tijd heen. "Mijn vader zei altijd dat hij net zoveel hield van zijn kinderen als zijn kleinkinderen, ik voel dat wel. Opa worden is één van de mooiste dingen die me overkomen is en het is nog een knap meisje geworden ook."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren