logo songteksten.net

Lori Loughlin twee maanden naar cel voor omkoopschandaal

Actrice Lori Loughlin is veroordeeld tot twee maanden cel vanwege haar rol in het omkoopschandaal om haar dochters op de universiteit van Southern California aangenomen te krijgen. Daarnaast moet ze 150.000 dollar boete betalen en krijgt ze een taakstraf van honderd uur. Haar echtgenoot moet vijf maanden de cel in.

Alhoewel ze lang hun onschuld volhielden, gaven de Full House-actrice en de modemagnaat in mei toch toe dat ze deel hebben uitgemaakt van het grote omkoopschandaal rond de toelating tot prestigieuze Amerikaanse universiteiten.

Loughlin en Giannulli betaalden een half miljoen om hun twee dochters toegelaten te krijgen op universiteit USC. Dat deden ze via een tussenpersoon, die Isabella en Olivia Giannulli op papier deel liet uitmaken van het roeiteam van het opleidingsinstituut. Beide dochters beoefenen die sport echter helemaal niet.

Nu de aanklagers een rechter hebben gevraagd de deal goed te keuren, is iets meer duidelijk over het verschil tussen de straffen van Loughlin en haar man. Giannulli zou een actievere rol hebben gespeeld in de zwendel. Hij zou vaker het contact met hun tussenpersoon hebben gehad, de betalingen hebben geregeld en een confrontatie zijn aangegaan met de decaan van de middelbare school van een van zijn dochters, die bij universiteit USC had aangegeven dat hij betwijfelde dat de tiener ooit actief was geweest in het roeien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren