logo songteksten.net

Uitreiking Emmy Awards 'coronastyle' zowel live als op locatie

De organisatie achter de Emmy Awards staat voor een enorme klus om het jaarlijkse televisieprijzen-spektakel doorgang te laten vinden, maar denkt een creatieve oplossing gevonden te hebben waarbij alle veiligheidsregels rondom het coronavirus in acht worden genomen. Het virus is volgens de organisatoren 'juist een uitdaging om dingen eens anders aan te pakken'. Dit meldt Variety.

"We willen er geen Emmy's 'light' versie van maken en het moet ook geen veredelde Zoom call worden. Het gaat hier om prestigieuze prijzen, dus dat moet ook zo gebracht worden," aldus Ian Stewart, die voor de derde keer op rij verantwoordelijk is voor de productie.

Talkshowhost Jimmy Kimmel gaat het gebeuren presenteren en zal dat live vanuit het Staples Center in Los Angeles doen, maar zonder publiek en rode loper vooraf. "Jimmy vindt het fijn om live te gaan, dus daar gaan we omheen bouwen. De show zal zoveel mogelijk live zijn, vanaf verschillende locaties. Dat kan dus ook bij genomineerden thuis voor de deur zijn of in de tuin, wat leuke momenten kan opleveren. Iemand kan een award aannemen in een pyjama of in een galajurk, het is maar net waar je je prettig bij voelt. Dit kan weleens de leukste versie van de Emmy's ooit worden."

Het streven is om zo min mogelijk gebruik te maken van Zoom, Facetime of Skype. "Desnoods laten we een familielid iets filmen, mocht een genomineerde in het buitenland wonen of verblijven. Dan zorgen wij ervoor dat ze de juiste apparatuur hebben om goed beeld aan te leveren."

De Emmy's worden op 20 september aanstaande uitgereikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren