logo songteksten.net

Artiesten VMA's hoeven niet in quarantaine

De muzikanten die optreden op de VMA's op 30 augustus, hoeven niet twee weken in quarantaine. Volgens de Amerikaanse zender CBS heeft de organisatie een ontheffing gekregen van de autoriteiten in de staat New York.

Amerikanen uit staten met een groot aantal coronabesmettingen moeten zich normaliter twee weken afzonderen als ze naar New York reizen. Voor sporters en artiesten die de staat kort bezoeken kan een uitzondering aangevraagd worden. Dat heeft MTV gedaan, en gekregen, voor de Video Music Awards.

Een woordvoerder van Department of Health van de staat laat aan Billboard weten dat de cast en crew van de VMA's zich wel aan andere richtlijnen moeten houden. Zo mogen de artiesten hun mondkapjes alleen afdoen als de camera's draaien, moeten ze iedere dag een gezondheidstest ondergaan en zich houden aan de social distancing-plicht in de staat.

MTV besloot afgelopen maand de VMA's wel door te laten gaan mét live-optredens, alleen worden die over de stad verspreid gegeven. Bij ieder concert is slechts een zeer beperkt publiek aanwezig. Onder meer Lady Gaga, Ariana Grande, Miley Cyrus en The Weeknd treden op tijdens het evenement.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren