Margot Robbie en Hugh Jackman ambassadeurs anti-racismecampagne

Door ANP, woensdag 26 augustus 2020 06:52, bron: ANP

Acteurs Margot Robbie en Hugh Jackman zijn gekozen tot ambassadeurs van de Australische anti-racismecampagne DoMore, meldt NME. De campagne is woensdag van start gegaan en roept Australiërs op om met elkaar te praten over de impact van racisme.

"We moeten er meer aan doen", zegt Margot in het filmpje waarin zij en alle andere ambassadeurs de campagne introduceren. "Er is nu een omslagpunt in Australië en in de rest van de wereld", aldus Hugh, die verderop in het filmpje de hoop uitspreekt dat Australië in de toekomst - niet alleen demografisch, maar ook in de harten van mensen - een multicultureel land kan zijn.

Volgens Margot is er nog veel werk te verrichten, want ze meent dat het niet genoeg is om enkel niet racistisch te zijn. "We moeten echt anti-racistisch zijn. Iedere dag opnieuw krijgen we daar de kans voor en die moeten we aangrijpen."

Naast Margot en Hugh zijn ook andere bekende Australiërs als basketballer Ben Simmons, tennisser Nick Kyrgios en actrice Samara Weaving ambassadeur van DoMore. Iedere week worden er nieuwe video's op de website van de campagne geüpload waarin Australiërs met diverse migratieachtergronden geïnterviewd worden over hun dagelijkse ervaringen met racisme.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren