IFFR overweegt satellieteditie in Eye Amsterdam

Door ANP, donderdag 27 augustus 2020 17:04, bron: ANP

Het International Filmfestival Rotterdam overweegt komende editie een satellieteditie in EYE Amsterdam te organiseren. Dat blijkt uit een enquête over de corona-epidemie die het festival verstuurd heeft naar trouwe bezoekers.

In de online enquête wordt een aantal suggesties voorgelegd waar het festival aan denkt in het licht van de coronacrisis. Een andere suggestie die in het onderzoek wordt overwogen is de online vertoning van bepaalde festivaltitels. Dit geldt ook voor masterclasses, die normaal tijdens het IFFR 'in real life' kunnen worden gevolgd.

"Januari lijkt misschien nog ver weg, maar de organisatie voor de 50e editie is al in volle gang", stelt het festival in een begeleidend schrijven. "Deze editie wordt ongetwijfeld anders dan we gewend zijn." De intentie is echter om "ook in deze onzekere tijden een feestelijk en IFFR-waardig festival te kunnen organiseren", beklemtoont de organisatie.

De jubileumeditie van het grootste filmevenement van Nederland vindt plaats van 27 januari tot en met 7 februari 2021. Het is de bedoeling dat tijdens het evenement te allen tijde de anderhalve meter kan worden gewaarborgd, ervan uitgaande dat dit dan nog steeds de geldende coronarestrictie is die de overheid voorschrijft.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren