logo songteksten.net

Public Enemy voor nieuw album terug bij Def Jam

Public Enemy brengt in september een nieuw album uit. What You Gonna Do When The Grid Goes Down? verschijnt op het Def Jam-label. Het is ruim twintig jaar geleden dat de rapformatie bij dat label een plaat uitbracht.

Volgens frontman Chuck D was het "noodzakelijk" om bij Def Jam terug te keren. "Het is nu de juiste tijd om herrie te maken vanuit een plek die ooit ons thuis was." Flavor Flav laat diverse Amerikaanse media weten dat hij het fijn vindt "om weer thuis te zijn". "Def Jam voelt als het huis waarin we zijn opgegroeid", laat hij nog weten.

Ook het label is blij dat Public Enemy terug aan boord is. "Public Enemy is altijd een groot voorbeeld geweest van hoe muziek mensen in beweging kan krijgen en verenigen", zegt topman Jeff Harleston. "Ze hebben gezorgd voor een ander geluid in de onderwerpen waar in dit land over gesproken werd." Volgens Harleston is het juist in deze tijd belangrijk dat Public Enemy van zich laat horen in de strijd tegen ongelijkheid.

Remake

What You Gonna Do When The Grid Goes Down? is de opvolger van Nothing Is Quick in the Desert uit 2017 en verschijnt op 25 september. Er is nu al een remake gedropt van Fight The Power, de grootste hit van Public Enemy. Daarop is ook Nas te horen. Verder kwamen Chuck D en Flavor Flav onlangs met een nieuwe track State Of The Union (STFU).

Public Enemy werd in 1985 opgericht. Twee jaar later verscheen hun eerste album. Naast Fight The Power uit 1989 is Don’t Believe The Hype van een jaar eerder ook een bekend nummer van de hiphoppers uit New York.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren