Rolf Sanchez voert voor het eerst Single Top 100 aan

Door ANP, vrijdag 28 augustus 2020 19:37, bron: ANP

Wat met Pa Olvidarte, zijn duet met Emma Heesters, niet lukte heeft Rolf Sanchez wel geflikt met zijn eerste solohit. Más Más Más stijgt deze week naar de eerste plaats van de Single Top 100 en levert de zanger ook zijn eerste nummer 1-hit op.

Pa Olvidarte bracht tussen november en januari vijf weken op de tweede plaats door. Het nummer was destijds niet opgewassen tegen de populariteit van Dance Monkey van Tones and I.

Más Más Más is de eerste nummer 1-hit die zowel Spaans- als Nederlandstalig is. In het verleden kwamen al wel vaker singles op de eerste plaats die in twee talen werden gezongen zoals Holiday in Spain van Counting Crows en BLØF (Engels en Nederlands) uit 2004 en Parijs van Kenny B (Frans en Nederlands) uit 2015. Because We Believe van Andrea Bocelli en Marco Borsato uit 2006 werd zelfs in drie talen gezongen (Italiaans, Engels en Nederlands).

Door de sprong van Rolf Sanchez naar nummer 1 moeten Joel Corry en MNEK voorlopig genoegen nemen met de tweede plaats. De vorige nummer 1, Savage Love van Jawsh 685 en Jason Derulo, staat deze week op de derde plaats.

Single Top 10 week 35

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (7) Rolf Sanchez - Más Más Más

2. (4) Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart

3. (1) Jawsh 685 & Jason Derulo - Savage Love (Laxed - Siren Beat)

4. (5) Dopebwoy & Jonna Fraser - Vakantie

5. (2) Boef feat. Numidia - Tout Est Bon

6. (-) Suzan & Freek en Snelle - De overkant

7. (3) Bilal Wahib - Tigers

8. (6) Harry Styles - Watermelon Sugar

9. (9) Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine & Yade Lauren - Mij niet eens gezien

10. (11) Ava Max - Kings & Queens
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren