logo songteksten.net

Frits Sissing: elk jaar is Musical Sing-a-Long een spektakel

Al vijftien jaar lang presenteert Frits Sissing ieder jaar de Musical Sing-a-Long. Zo ook dit jaar, maar door het coronavirus ziet de afsluiting van de Uitmarkt er iets anders uit. Toch mag dat volgens de presentator de sfeer niet drukken. "Het publiek mocht niet meezingen, maar wel stampen, klappen en neuriën. En dat werd volop gedaan", vertelt hij aan het ANP.

Na vijftien jaar heeft Sissing nog steeds een hoop plezier in het maken van de show. "Ik kan er nu wel iets meer van genieten dan van de eerste keer dat ik het deed", lacht hij. "Het blijft elk jaar wel spannend, omdat het in principe live is, behalve dit jaar dus."

Vanwege de coronacrisis werd de show vooraf opgenomen in openluchttheater Cabrio in Soest. Er mocht een beperkt aantal mensen komen kijken. "Het was backstage iets minder gezellig dan andere jaren, want je moet op afstand blijven en mondkapjes dragen", vertelt de 56-jarige Sissing. "Wat ik leuk vond om te zien, is dat al die artiesten zo ontzettend blij waren dat ze weer mochten, dat de theaters weer opengaan. Dat voelde je gisteren heel erg."

Variatie

Mede daardoor heeft het team volgens Sissing toch een mooie, sfeervolle show kunnen neerzetten. Zelf is hij vooral trots op het gevarieerde aanbod dat Nederland steeds maar weer neerzet. Dat is ook terug te zien in de korte terugblik op vijftien jaar Musical Sing-a-Long die zondag wordt uitgezonden. "Een vliegende Mary Poppins over de Dam, Jesus Christ Superstar aan een kruis, een marineboot voor Soldaat van Oranje: dat we elk jaar uitpakken vind ik zo leuk. We maken er steeds een spektakel van. We laten zien dat theater écht een beleving is."

De Musical Sing-a-Long 2020 is zondag om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO1. De presentatie is in handen van Frits Sissing en Romy Monteiro.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren