logo songteksten.net

Restauratie muurschildering Keith Haring in Amsterdam begint

In Amsterdam wordt een begin gemaakt met de restauratie van een enorme muurschildering van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring (1958-1990). Het karwei, op het terrein van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat, gaat zes weken duren.

Het 'reusachtige fabeldier' is het op één na grootste nog bestaande werk van Haring in de openbare ruimte in Europa. De Amerikaan trok in 1986 bij zijn eerste museale solotentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam met andere jonge graffitiartiesten de stad in en schilderde vanaf een hoogwerker het fabeldier op de muur van het toenmalige museumdepot van het Stedelijk. Het gebouw hoort tegenwoordig bij het Food Center.

Vanwege vochtproblemen werd in 1994 een metalen scherm voor de gevel geplaatst, waardoor het kunstwerk uit het zicht verdween. Na het weghalen van het scherm kwam er vorig jaar een restauratieplan. De ontwikkelaars Ballast Nedam Development en VolkerWessels Vastgoed, de gemeente Amsterdam en de Keith Haring Foundation delen de kosten gelijkelijk.

Het karwei wordt uitgevoerd door een internationaal team.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren