Robert ten Brink zag miljoenwinst niet aankomen

Door ANP, maandag 31 augustus 2020 20:15, bron: ANP

Robert ten Brink had niet zien aankomen dat er voor het eerst in negentien jaar weer een miljoen zou worden uitgedeeld in zijn quiz BankGiro Miljonairs. Kandidate Henny leek zaterdag in eerste instantie helemaal niet op weg naar een groot bedrag.

"Dit was na 19 jaar natuurlijk wel even een dingetje", reageerde Robert maandag in RTL Boulevard. "Het ging eigenlijk helemaal niet goed. Ze wist eigenlijk niet veel. Dus ik dacht ze gaat snel stoppen."

Niets bleek minder waar want uiteindelijk kwam Henny op stoom bij de "echt ingewikkelde vragen". "En ze wist gewoon de belachelijkste dingen. Dat is echt heel bijzonder", aldus Robert. De kritiek dat de finalevraag te makkelijk zou zijn, vindt de quizmaster te makkelijk gezegd. "Ja dat lijkt dan zo. (...) Je moet er dan nog maar het lef voor hebben om echt te spelen voor al dat geld."

De 68-jarige Henny uit Lelystad won 1 miljoen euro door de slotvraag "Welke letter komt voor in de voornaam van alle leden van ons koninklijk huis?" juist te beantwoorden. Ze had geen hulplijnen meer over.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren