Armin van Buuren was als kind al een radiobeest

Door ANP, dinsdag 1 september 2020 10:07, bron: ANP

Naast zijn project State of Trance duikt Armin van Buuren nu nog iets langer de Nederlandse radio op. In de ochtendshow bij Mattie en Marieke op Qmusic vertelt hij over zijn nieuwe radioprogramma Worldwide Club 20, dat op diezelfde zender te horen zal zijn.

Vanaf 5 september is de dj elke zaterdag om 22.00 uur te horen, voorafgaand aan State of Trance. Niet Armin z'n favoriete muziek is te horen, maar wel de clubvriendelijke muziek, zoals hij dat zelf omschrijft. "Dus als je naar Ibiza zou kunnen en je hoort daar een plaat in elke club, dan zou je die in die lijst moeten horen."

Dat Armin een echt radiobeest is, weet hij al van jongs af aan. "Ik zal je een geheim verklappen: ik vroeg mijn moeder vroeger altijd om het radioschema letterlijk boven mijn bed te hangen. Ik knipte het dan uit", vertelt hij. "Ik luisterde als klein kind altijd naar de radio."

Corona

De dj vindt de coronacrisis een gekke periode. "Het is natuurlijk voor een dj heel gek dat je ineens vrij hebt in de zomer. Ik heb ook tegen m'n kinderen gezegd: 'papa gaat een keer zes weken met jullie op vakantie'." Die reis stond eigenlijk gepland voor Canada, maar vanwege de omstandigheden werd dat toch Zuid-Frankrijk.

Door de coronacrisis is hij ook anders gaan denken over het vele reizen dat hij voor zijn werk moet doen. "Als je twee kinderen hebt, heb je op een gegeven moment ook wel een beetje van: '200 boekingen per jaar, misschien kunnen we er ook wel eens 75 doen of 50', een beetje de krenten uit de pap. Ik vind muziek maken eigenlijk leuker dan op het podium staan."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren