logo songteksten.net

Tekashi 6ix9ine te herkenbaar voor getuigenbescherming

Rapper Tekashi 6ix9ine heeft voor het eerst sinds zijn gevangenisstraf en huisarrest een interview gegeven. In het gesprek met de New York Times toont hij weinig spijt voor zijn criminele verleden.

In het interview bespreekt de rapper, die in het dagelijks leven Daniel Hernandez heet, onder meer zijn eerdere veroordeling voor seksueel wangedrag met een minderjarige. Hij deelde een video waarin hij een 13-jarige filmde en betastte terwijl zij seks had met een andere man en deelde de beelden op sociale media.

Volgens de muzikant was hij echter "op het verkeerde moment op de verkeerde plaats". Hij zegt: "Ik was toen 18 jaar, dat maakt me niet zo'n 40-jarig Epstein-type." Hij beweert nooit te hebben geweten dat hij iets fout deed. "Ik heb het gefilmd en met iedereen gedeeld. Als je een moord had gepleegd, zou je dat dan uploaden op Instagram?"

6ix9ine kreeg een taakstraf en proeftijd in de zaak. Eind 2018 werd hij opnieuw gearresteerd en in december werd hij veroordeeld tot twee jaar cel vanwege betrokkenheid bij een criminele bende. Hij bekende schuld aan onder meer drugshandel, wapenbezit en mishandeling. De rapper hing eigenlijk een zwaardere straf van 27 jaar cel boven het hoofd, maar omdat hij tegen andere bendeleden getuigde, kreeg hij van justitie strafvermindering.

Met zijn klikactie maakte hij veel vijanden. Daardoor gaat hij tegenwoordig de deur niet uit zonder een beveiligingsteam dat volgens de rapper uit tussen de 8 en 22 man bestaat, afhankelijk van de situatie. Voor getuigenbescherming kwam hij niet aanmerking, aldus 6ix9ine. "Ze vertelden me: dat zou nooit werken met jouw gezichtstatoeages. Je bent veel te herkenbaar."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren