logo songteksten.net

Edsilia Rombley niet op zoek naar beste stem in Hit the Road

SBS 6 start zaterdag met het nieuwe muziekprogramma Hit the Road. Anders dan bij zangprogramma's van de afgelopen jaren wordt hierin juist niet per se naar de beste zanger gezocht. Volgens jurylid Edsilia Rombley gaat het om meer dan dat, vertelt ze aan het ANP.

De zangeres rijdt net als de overige juryleden Nick & Simon, Roel van Velzen en Gordon per auto door het land om passagiers op te pikken. De deelnemers, die plaatsnemen op de passagiersstoel, beginnen pas met zingen nadat ze eerst uitgebreid hun verhaal hebben gedaan.

"Normaal is het voor kandidaten altijd heel spannend om te moeten auditeren in de spotlights voor een tafel met vier mensen. Nu kunnen ze er eigenlijk heel rustig inkomen. Je hebt een gesprek, wat lol en dan pak je de microfoon", legt Edsilia uit. Volgens haar is zo sprake van een heel ontspannen sfeer en brengt dat een heel andere lading met zich mee.

Verhaal

Het verhaal dat ze vertellen is minstens zo belangrijk als het liedje, gaat Edsilia verder. "Ze kunnen er mensen mee inspireren of ze willen een geliefde verrassen. Iemand die doorgaat hoeft daarom niet de beste zanger te zijn. Door het verhaal kan iemand je ontzettend raken en dat kan je toch besluiten om diegene mee te nemen terwijl een ander een te gekke stem heeft."

De juryleden mogen ieder twee kandidaten meenemen naar de grote finale. Deze deelnemers rijden gedurende de overige ‘audities’ mee op de achterbank. Als er een betere passagier komt, moet een van de twee het veld ruimen. Dat is volgens Edsilia het moeilijkste deel. "Het is ongelooflijk zuur voor ons als drivers. We hebben het allemaal moeilijk. Het is een beetje appels met peren vergelijken", zegt ze.

Raken

Edsilia neemt in haar oordeel vooral mee dat het verhaal en het liedje moet raken. "Het moet iets doen waardoor je getriggerd raakt. Maar het kan soms ook zo zijn dat iemand zó goed zingt, dat je er niet omheen kan. En die wil ik houden", aldus de zangeres.

De uiteindelijke winnaar van Hit the Road wint, toepasselijk, een auto.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren