logo songteksten.net

Regisseur Steven Soderbergh gaat schilderen

(Novum) - Hollywood-regisseur Steven Soderbergh, die al jaren zijn ophanden zijnde 'pensionering' aankondigt, heeft nu een bestemming voor zijn vrije tijd gevonden: schilderen. "Ik wil een andere kunstvorm onderzoeken en daar wil ik genoeg tijd in kunnen steken", zegt Soderbergh in een interview met de Amerikaanse krant The New York Times.

De 48-jarige regisseur van Ocean's Eleven tot en met Thirteen heeft nog drie films te gaan en dan keert hij Hollywood de rug toe. Daarna is hij van plan nog meer tijd te spenderen in zijn schildersatelier. De regisseur houdt een slag om de arm. "Ik ben de eerste die het zal erkennen als ik niet kan schilderen."

De Amerikaan zei in maart definitief te stoppen met het regisseren omdat hij geen zin meer heeft in het maken van films. Hij vindt het filmvak niet meer boeiend. "Als ik nog een keer in de bus moet stappen om op zoek te gaan naar een filmlocatie, schiet ik mezelf neer," zei hij destijds.

Soderbergh sprak met de New York Times naar aanleiding van zijn nieuwste thriller Contagion met Gwyneth Paltrow en Matt Damon, over een pandemie die de wereld in zijn greep houdt. De regisseur werkt nog aan de actiefilm The Man from U.N.C.L.E., de komedie Magic Mike met Channing Tatum in de hoofdrol en Liberace met Michael Douglas als de excentrieke pianospeler.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren