logo songteksten.net

Billie Eilish brengt muziekinstrument op de markt

Zangeres Billie Eilish is met gitaarbouwer Fender een samenwerkingsverband aangegaan om een ukelele op de markt te brengen die de signatuur van de Amerikaanse zangeres draagt. Op de klankkast van het kleine viersnarige instrument is het kenmerkende 'blohsh'-symbool van Eilish afgedrukt, schrijft het muziekmagazine NME.

Over haar liefde voor de ukelele, zegt de 18-jarige Amerikaanse singer-songwriter: "Ik denk dat de ukelele elk liedje een ander gevoel geeft, en het inspireert tot een ander soort schrijven. Verschillende instrumenten laten me altijd anders schrijven. De regels van ukelele zijn: Als je drie akkoorden kent, kun je elk liedje spelen. Ooit."

De ukelele was het eerste instrument dat Eilish al op zesjarige leeftijd leerde spelen. Haar eerste nummer was I Will van The Beatles. Sindsdien gebruikte ze het instrument op enkele van haar eigen nummers, zoals Party Favor en 8.

De 'Billie Eilish Uke' die op de markt verschijnt is een exacte kopie van het instrument dat Billie zelf op het podium bespeelt, zegt Fender. Hij kost 279 euro.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren