Nick & Simon krijgen compliment van inspiratiebron Paul Simon

Door ANP, dinsdag 8 september 2020 17:16, bron: ANP

Het is een droom die uitkomt voor duo Nick & Simon. Een van hun grootste inspiratiebronnen Paul Simon geeft hun een compliment. Dat deelt Kees Tol, die meewerkte aan de docuserie Homeward Bound die de Volendammers maakten over Simon & Garfunkel, dinsdag in een filmpje op Instagram.

Eerder dit jaar had het stel een optreden in het Zuid-Hollandse Brielle, waar toevallig Woody Harrelson in het publiek zat. Deze Amerikaanse acteur was toevallig op bezoek in Nederland, omdat zijn buurman in zijn woonplaats Hawaï Nederlands is. Harrelson vond het een mooi optreden en vroeg het duo na afloop bij hem aan tafel te komen zitten. Daar vertelde hij hun goed bevriend te zijn met Paul Simon en hij vertelde een filmpje van hun concert naar hem te hebben doorgestuurd.

Niet lang erna kregen Nick & Simon een mailtje van Harrelson. "Zorg ervoor dat je gefilmd wordt als je dit leest." Dat was voor Nick te laat, maar voor Simon nog niet. In het filmpje trekt hij van verbazing zijn mond open en handen door zijn haar halen als hij zijn idool op beeld ziet verschijnen

Cirkel rond

Paul Simon groet het Volendamse duo vanuit zijn tuin met een honkbalhandschoen nog om. "Ik zag een video van jullie aan het zingen en het klonk erg mooi. Het klonk als Simon & Garfunkel." De Amerikaanse songwriter sluit het compliment nog af met een tip om naar Songs Our Daddy Taught Us te luisteren van de Everly Brothers. "Ik denk dat jullie het album wel kunnen waarderen."

Met dat filmpje is de cirkel is wat Kees Tol en Nick & Simon betreft rond. Samen werkten zij afgelopen jaar aan Homeward Bound over Simon & Garfunkel. Voor de serie reisden de Volendammers door Amerika en volgden ze de sporen van hun idolen. De serie was een kijkcijfersucces. Wekelijks keken er meer dan een miljoen mensen naar het programma.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren