Dramaversie Fresh Prince of Bel-Air te zien bij Peacock

Door ANP, dinsdag 8 september 2020 21:57, bron: ANP

De reboot van The Fresh Prince of Bel-Air zal te zien zijn bij Peacock. De streamingdienst van zender NBC heeft meteen twee seizoenen van Bel-Air besteld, maakte Will Smith dinsdag bekend in een video.

Smith, de hoofdrolspeler uit de oorspronkelijke jaren 90 sitcom en uitvoerend producent van de nieuwe serie, is verrast dat ze gelijk twee reeksen willen. "Ik zit al dertig jaar in het vak en dat gebeurt niet."

Anders dan de oude show is de nieuwe versie een dramaserie. De reeks wordt gebaseerd op de viral video die regisseur Morgan Cooper vorig jaar uitbracht. In die neppe trailer laat Morgan zien hoe het verhaal van de originele serie ook een drama had kunnen zijn. Morgan schrijft mee aan de nieuwe serie, kruipt in de regiestoel en is daarnaast een van de uitvoerend producenten.

Fresh Prince was van 1990 tot en met 1996 te zien en betekende de grote doorbraak van Smith. Hij speelde een fictieve versie van zichzelf die van zijn ruige buurt in West Philadelphia verkast naar zijn rijke oom en tante in de sjieke wijk Bel-Air in Los Angeles.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren