Ellen DeGeneres praat over werksfeer in nieuw seizoen talkshow

Door ANP, dinsdag 8 september 2020 23:02, bron: ANP

De talkshow van Ellen DeGeneres is vanaf 21 september terug op televisie. De presentatrice gaat het in het achttiende seizoen ook hebben over de beschuldigingen van oud-werknemers over de negatieve werksfeer bij het programma.

"Ik kan niet wachten om weer aan het werk te gaan en terug in de studio te zijn", zegt Ellen dinsdag in een verklaring aan Amerikaanse media. "En ja, we gaan het erover hebben."

Meerdere oud-werknemers klapten de afgelopen maanden uit de school over negatieve ervaringen tijdens hun werk bij de show. Ze zouden zich onderdrukt hebben gevoeld vanwege racisme, angst en seksueel misbruik op de werkvloer. Ook werd er gezegd dat niemand van het team Ellen in haar ogen mocht aankijken. Naar aanleiding van de beschuldigingen werd een onderzoek ingesteld en werden meerdere producenten ontslagen.

De talkshowhost heeft haar excuses aangeboden aan haar personeel. "Op de eerste dag dat we begonnen heb ik iedereen gezegd dat The Ellen DeGeneres Show een vrolijke, fijne plek moest zijn om te werken. Een plek waar niemand zijn stem verheft en waar iedereen met respect behandeld wordt. Kennelijk is daar iets misgegaan, wat ik heel teleurstellend vind. Dat spijt me enorm. Iedereen die mij kent weet dat ik altijd iets goeds voor ogen heb."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren