Oscar-organisatie maakt veranderingen bekend

Door ANP, woensdag 9 september 2020 03:56, bron: ANP

Nadat er de afgelopen jaren veel kritiek is geweest op de Academy Awards, die volgens velen veel te wit, te mannelijk en niet inclusief en divers genoeg zouden zijn, heeft de organisatie laten weten de komende jaren flinke veranderingen door te voeren. Dit meldt Variety.

In een eerder stadium werd al een groot aantal nieuwe leden aan de Academy toegevoegd, waarbij goed gekeken is naar minderheden die voorheen niet genoeg gerepresenteerd werden. De nieuwe standaard voor inclusiviteit en representatie wordt tijdens de Oscars van 2022 en 2023 geleidelijk ingevoerd en moet volop in werking zijn in 2024. De meest opvallende nieuwe regel geldt voor de belangrijkste Oscar, die van Beste Film.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie dient er ten minste één acteur of actrice van Aziatische, latino, Afro-Amerikaanse, inheems-Amerikaanse, Noord-Afrikaanse, Hawaiiaanse of andere ondervertegenwoordige groep in de film te spelen als hoofdrolspeler of als belangrijke bijrolspeler. Ook dienen er in het gehele productieteam meer vrouwen, lhbtq'ers en mensen met handicaps aangenomen te worden. Filmproducenten moeten tenminste aan vijftig procent van de nieuwe regeling voldoen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren